Tule mukaan!

EDUSKUNTAVAALIT 2023


Talous ja osaaminen

Tapahtumat ympärillämme ovat johtaneet suuriin muutoksiin koskien taloudellisia kysymyksiä. Tämä koskee niin henkilötason taloutta kuin julkista rahoitusta. Lähtökohtaisesti haluamme tietenkin luoda edellytyksiä, jotta kaikki selviytyisivät taloudellisesti, jotta palkka riittäisi elämiseen ja yritykset olisivat nousujohteisia. Veropolitiikan tulisi edistää työntekoa ja yrittäjyyttä, kannustaa investointeihin ja luoda vakautta ja pitkäjänteisyyttä.

Julkista taloutta tulisi arvioida uudestaan, ja periaate "money well spent" eli hyvin käytetty raha tulee olla johtotähtenä. Vallitsevia rakenteita tulee tarkastella ja päivittää näitä rohkeasti ja rakentavasti.

Jokaisella lapsella on oltava mahdollisuus korkeatasoiseen oppimispolkuun ja laadukkaaseen koulutukseen. Tarvitsemme riittäviä resursseja ja meidän on kehitettävä elinikäistä oppimista. Panostamalla koulutukseen, tutkimukseen ja kehitykseen voimme luoda paremman tulevaisuuden.


Turvallisuus ja hyvinvointi

Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti kertaheitolla koko maailmankuvaamme. Samalla oli täysin selvää, että suomalainen pragmatismi on yksi suurimmista vahvuuksistamme. Olemme rakentaneet järjestelmän, joka myös kriisitilanteissa pitää suomalaiset turvallisuuden piirissä.

Vaatimuksena on, että samalla koko ajan päivitämme valmiuttamme vallitsevassa tilanteessa. Turvallisuudentunne on suomalaisille A ja O. Tämä koskee sekä puolustusvoimien tarpeiden täyttämistä että koko huoltovarmuuden turvaamista. Mutta pohjimmiltaan turvallisuus koskee suurimmissa määrin myös sitä, että jokainen saa sen avun, jota juuri sillä hetkellä eniten tarvitsee. Yhteiskunnallinen turvaverkkomme täytyy toimia huolimatta siitä mihin tilanteeseen joudumme. Se, kun pystymme huolehtimaan heistä, jotka sitä eniten tarvitsevat on yhteiskuntamme vahvuuden todellinen mittari.
Haluatko osallistua minuun eduskuntavaali-kampanjaan? 


Ilmasto ja ympäristö

Edessämme on murrosvaihe, jonka vuoksi meidän pitää ryhtyä ilmastoystävällisempiin toimenpiteisiin. Tämän pitää antaa leimansa kaikille sektoreille ja kaikkeen tekemiseen. Tämä vaatii meiltä erilaista ajattelutapaa ja toimintaa, mutta voi vastapalveluksena johtaa uusiin ratkaisuihin ja innovaatioihin. Ja ennen kaikkea - hyvinvoiva luonto, josta myös lapsemme ja lastenlapsemme voivat nauttia.

Saaristomeren poiskirjaaminen HELCOM:in Hot Spotlistasta on asetettava listan ylimmäiseksi samalla kun löydämme uusia arjen ratkaisuja, jotka sopivat kaikille juuri siihen elämäntilanteeseen ja asumiseen, jossa elämme. Meidän tulee edistää ilmastoviisaita tapoja tuottaa niin elintarvikkeita kuin muita tuotteita samalla kun liikenne ja yhteydet siirtyvät käyttämään muita ratkaisuja kuin fossiilista polttoainetta.