Bergqvist haluaa nähdä lisää lentoyhteyksiä Turun lentoasemalle

21.07.2022

Koronapandemia on vaikuttanut lentoliikenteeseen ympäri Suomea. Lentomatkojen kysyntä on jälleen kasvanut samalla kun lentoyhteyksien tarjonta Turun lentoasemalta on heikentynyt selvästi. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

- Turun lentoasema on alueen elinkeinoelämälle hyvin tärkeä ja se on tärkeä lentoliikenteen solmukohta Pohjoismaihin. Lisää yhteyksiä esimerkiksi Tukholmaan ja Kööpenhaminaan vahvistaisi alueen elinvoimaa, Bergqvist sanoo.

Turun kauppakamarin vuonna 2021 tekemän tutkimuksen mukaan 70 prosenttia vastanneista yritysten edustajista pitää vilkasta ja kansainvälistä lentoasemaa liiketoiminnalleen tärkeänä.

- Lentoliikenteen kehittämiselle on tarvetta. Vaikka paljon voidaan tehdä etänä, työmatkat eivät lopu. Näemme myös, että lomamatkoja jälleen varataan, ja koronapandemian vuoksi monet lomailevat mieluummin Euroopassa kuin tekevät pitkiä ulkomaanmatkoja, Bergqvist sanoo.

Bergqvist painottaa, että myös Turusta pitäisi voida sujuvasti matkustaa Pohjoismaihin ja Eurooppaan.

- Olen ottanut Turun lentoaseman kysymyksen esille Varsinais-Suomen kansanedustajien keskuudessa. Asia on otettu positiivisesti vastaan, ja sen eteen jatkamme työskentelyä syksyllä, Bergqvist päättää.