Kansanedustaja Sandra Bergqvist on nimitetty edustajaksi Etelä-Suomen neuvottelukuntaan

01.02.2023

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on nimitetty Varsinais-Suomen edustajaksi Etelä-Suomen neuvottelukuntaan. Neuvottelukunta toimii Etelä-Suomen maakuntien yhteistyö-​ ja edunvalvontaelimenä, ja Varsinais-Suomen edustajat nimitettiin maakuntahallituksen kokouksessa maanantaina.

- On hyvin innostavaa päästä ajamaan Varsinais-Suomen etuja laajemmassa yhteydessä ja vaikuttamaan tulevaan hallitusohjelmaan yhteisvoimin. Etelä-Suomen maakuntien on tehtävä parempaa yhteistyötä tulosten saavuttamiseksi, Bergqvist sanoo.

Etelä-​Suomen viiden maakuntien (Uusimaa,​ Varsinais-​Suomi,​ Päijät-​Häme,​ Kymenlaakso ja Etelä-​Karjala) välinen yhteistyö vakiintui vuoden 2022 aikana. Etelä-Suomen neuvottelukunnan myötä yhteistyö laajentuu edelleen.

- Suurhankkeissa emme kilpaile muiden Suomen alueiden kanssa, vaan muiden Euroopan alueiden kanssa. Näen suuria mahdollisuuksia maakuntien välisessä yhteistyössä, jotta EU:n rahoitusta saataisiin lisää myös maamme eteläisimpiin osiin. Meidän on yksinkertaisesti pystyttävä priorisoimaan ja käyttämään resurssejamme viisaasti, Bergqvist sanoo.

Maakuntahallitus on nimennyt seuraavat Varsinais-Suomen edustajat Etelä-Suomen neuvottelukuntaan: Ville Valkonen,​ kansanedustaja,​ maakuntahallituksen puheenjohtaja (kok.) Eeva-​Johanna Eloranta,​ kansanedustaja,​ maakuntahallituksen varapuheenjohtaja (sd) Pekka Kuusisto,​ maakuntahallituksen varapuheenjohtaja (kesk.) Vilhelm Junnila,​ kansanedustaja (ps) Sandra Bergqvist,​ kansanedustaja (rkp) Kari Häkämies,​ maakuntajohtaja.